Terug naar blog overzicht RSS

Blokkunde... outfittips voor de feestdagen

13 december 2016 De feestdagen staan voor de deur, dus dat betekent dat er weer de nodige kerstborrels, familiediners en nieuwjaarsfeesten aankomen. Ben jij al in de stress vanwege je outfit? In dit blog geven we je een aantal tips waarmee jij er de komende feestdagen op en top uitziet!

1. Uitnodiging

Lees de uitnodiging zorgvuldig. Vaak wordt er in de uitnodiging gesproken over een dresscode. Dit geeft je enige houvast voor de kledingkeuze en de verwachtingen van de gastheer en -vrouw. Wanneer het toch niet helemaal duidelijk is kun je altijd even contact opnemen om zeker te weten wat er verwacht wordt met betrekking tot de dresscode. 

2. Black tie

Staat er black tie op de uitnodiging? Dan wordt er flink uitgepakt door de gastheer of gastvrouw. Bij blacktie wordt de man verwacht in een smoking met een wit smokinghemd, vlinderdasje en zwarte leren schoenen en sokken. De dame draagt een lange avondjurk, hoewel de laatste jaren ook vaak kortere jurken worden gedragen. Schoenen en accessoires zijn bij blacktie een beetje ingetogen en moeten vooral een elegante uitstraling hebben.

Horloges zijn zowel voor mannen als vrouwen uit den boze. Tijd wordt bij deze gelegenheden niet belangrijk gevonden. 

3. Cocktail & feestelijk

Een andere veel voorkomende dresscode is cocktail of feestelijk. Bij cocktail draagt de vrouw een korte, feestelijke (cocktail)jurk. Deze jurk is uitbundiger en sexier dan een avondjurk. Bij een cocktailjurk draag je pumps of open schoenen met een hoge hak en blote benen. Uiteraard mogen huidkleurige panty's ook in de winter. Bij een cocktailjurk mag je flink uitpakken met accessoires, tasjes en schoenen. 

De man draagt een donker pak met een das of een smoking met een uni overhemd. Hierbij draag je nette, donkere schoenen en sokken in dezelfde kleur. 

4. (Kerst)diner

In deze periode komen er ook de nodige (kerst)diners voorbij. Voor een kerstdiner bestaat geen vaste dresscode, dus hierbij geldt: lees de uitnodiging goed en ga zo nodig te rade bij de gastheer of gastvrouw. Voor dames geldt dat zij met een feestelijk jurkje met of zonder mouwen en eventueel een jasje of vestje eigenlijk altijd goed zitten. Dit kan gecombineerd worden met feestelijke platte schoenen of schoenen met een hak en een paar mooie kousen. 

Mannen kunnen natuurlijk aanschuiven in pak, maar in veel gevallen is een nette katoenen broek of een donkere jeans met een overhemd en een kolbert ook prima.