Terug naar blog overzicht RSS

Denimtrends for Men

21 oktober 2014 Denim is al jaren niet meer uit het modebeeld weg te denken. Ieder seizoen brengt weer nieuwe modellen, wassingen en combinaties. Hier lees je de belangrijkste denimtrends voor het komende najaar!

Slim fit denim

Jeans hebben de afgelopen jaren steeds smallere pijpen gekregen. Voor dames heeft dit geresulteerd in bijna leggingachtige modellen. Voor heren is de trend minder extreem, hoewel ook hier geldt dat een slim leg of straight leg vaker gezien wordt dan de baggy modellen van een aantal jaren geleden. Een trend die hiermee samengaat is het gebruik van stretchgarens die zorgen voor een grotere rekbaarheid van de stof. Op deze manier is het comfort van de broeken groot, ondanks de smallere pasvorm. Skinny jeans kun je het beste combineren met een smalle, iets nettere schoen, omdat brede schoenen de associatie met Mickey Mouse kunnen oproepen.

Denim on Denim

Denim gecombineerd met denim was een populaire trend begin jaren '90. Deze trend zien we nu weer terug, maar dan in een modern jasje. Om niet teveel op een cowboy te lijken is het belangrijk om wat contrast aan te brengen in je outfit: combineer een donker hemd bijvoorbeeld met een lichtere jeans of andersom. Deze trend kun je ook wat chiquer dragen door het hemd helemaal dicht te knopen en af te maken met een bowtie: deze look wordt ook wel Canadian Tuxedo genoemd.  

Denim Chique

Naast de bekende five pocket en spijkerjasjes zijn er dit najaar ook chino's en colberts in denim. Een voorbeeld hiervan is de chino-lijn van MMX. Dit merk brengt het beste van twee werelden in één: een chino voor een smart-casual look, uitgevoerd in een stoere spijkerstof.

 

Subtle Wash

Afgelopen zomer konden jeans niet verwassen genoeg zijn. Eigenlijk kon alles: van zeer licht gebleekt tot een broek met gaten. Hoewel deze trend nog niet helemaal voorbij is, zien we dit seizoen meer subtiele wassingen. Dit betekent dat jeans donkerder zijn en niet of nauwelijks gebleekt. Wanneer de jeans door het dragen en wassen iets verbleken is dit geen probleem, want zo krijg je een mooie jeans die op een subtiele en natuurlijke manier een 'worn' look krijgt. 

Cuffing

Dit najaar zien we veel jeans die gedragen worden met een omslag ("cuffing"). Ook deze trend is terug van weggeweest. Tot in de jaren '70 werden jeans alleen verkocht in standaardlengtes. Wanneer een broek te lang was sloeg je gewoon de pijpen een stukje om. Later werden jeans ook in lengtematen gebracht, waardoor het mogelijk werd een spijkerbroek te vinden die precies op lengte was. Dit seizoen zijn de cuffed jeans weer helemaal terug. Hoe je je broek omslaat is afhankelijk van het type schoen dat je draagt: een brede, enkele omslag past goed bij stoere boots of sneakers, terwijl een smallere, dubbele  omslag beter past bij een paar brogues.