Terug naar blog overzicht RSS

Friday Favourites #14

30 januari 2015 Deze week is het inkoopseizoen voor het komende najaar van start gegaan. Ons inkoopteam woonde een inspirerende presentatie bij over de najaarstrends van Astrid van Gorp. Daarnaast stond er een bezoek aan de Modefabriek in de RAI op het programma. Vandaag wil ik alvast graag mijn favoriete trends voor het volgende najaar met je delen!

Favourite shoes - Brogues

Een belangrijke schoenentrend voor het komende najaar zijn de brogues. Dit zijn klassieke gaatjesschoenen maar dan in een vrouwelijk jasje met een iets hogere (plateau)zool en een elegantere, smallere pasvorm. Deze trend is ideaal voor dames die het comfort zoeken van een sneaker, maar dan met een chique uitstraling. 

Favourite style - white collar

Terug van weggeweest: het witte kraagje! Het komende najaar draag je een wit boordje onder een wijdvallende gebreide trui met een hoge, ronde hals. Op deze manier maak je je favoriete trui geschikt voor een nette(re) gelegenheid. 

Favourite color - Blue

Dit najaar kunnen alle liefhebbers van blauw hun hart ophalen... We zien de kleur blauw in al zijn verschijningsvormen, van navy tot kobalt en van babyblauw tot grijsblauw. 

Favourite pet - Dog

Met een hond aan je zijde hoor je er dit seizoen helemaal bij. Bij Modehuis Blok weten we dat al jaren, want wij hebben een ware 'Blok-roedel' rondlopen. 

Favourite print - Non-figurative

De prints voor het komende najaar zijn wat abstracter. Hoewel je ook nog bloemen- en paisleyprints tegenkomt, zijn veel prints non-figuratief. Dit geldt voor prints op t-shirts en blouses, maar we gaan ook kleurenpatronen zien in (nep)bontjasjes. 

Favourite headgear - hat

Het afgelopen seizoen begon de hoed aan zijn opmars en komend najaar zet deze trend volop door! Hoofddeksels zijn helemaal in en we zien dan ook veel hoeden en mutsen.