Terug naar blog overzicht RSS

Heel Blok Bakt

25 oktober 2014 Het team van Modehuis Blok heeft zich helemaal gestort op het bakken van de lekkerste taarten! Deze laten we je graag proeven tijdens het winkelen... Maar je kunt natuurlijk ook zelf gaan bakken! Hier vind je alvast twee recepten.

Brownies à la Yvonne en Joost

Benodigdheden:

  • 600 g chocolade puur
  • 250 g boter
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 250 g suiker
  • 85 g bloem
  • 1 afgestreken eetlepel bakpoeder
  • 200 g walnoten of pecans, in stukjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 halve walnoten of pecans
  • cacaopoeder

 

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Maak kleine brokken van 250 g van de chocola.
  3. Smeltde rest van de chocola in een kommetje met de boter, au bain Marie of in de magnetron. Roer het geregeld door en laat het een beetje afkoelen. 
  4. Klop de eieren en suiker in een grote kom totdat het een beetje schuimig is en roer dan beetje bij beetje de gesmolten chocola met boter erdoor. Meng het geheel goed. Voeg dan het meel, de bakpoeder en het zout, de vanillesuiker en stukjes noot toe, roer het door elkaar. 
  5. Leg in een bakvorm van ongeveer 25x25 cm een stuk bakpapier, strijk het mengsel daarover uit en verdeel de halve noten eroverheen. Druk ze licht in het beslag.
  6. Bak de brownies in 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. 
  7. Laat de brownies op de bakplaat afkoelen en strooi er nog wat cacaopoeder overheen.

 

 

Monchoutaart à la Jeanette

Benodigdheden:

  • 1 rol verkadebiscuit
  • 1 pakje monchou
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 groot bekertje slagroom
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram witte basterd suiker
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 blikje jonkerfris vlaai vulling kersen
  • Springvorm 24 cm

 

 

 

Bereiding: 

  1. Maak de biscuit fijn in een zeef. Vermeng dit met de boter.  
  2. Meng de bastersuiker met de monchou. Klop de slagroom met het zakje vanillesuiker en meng dit vervolgens door het monchoumengsel.
  3. Vet de springvorm in met boter en schud hier een eetlepel paneermeel doorheen.
  4. Doe hier het biscuit-botermengsel in en druk het iets aan.
  5. Verdeel hier het slagroom-monchoumengsel overheen en dek dit af met een laag kersen.
  6. Laat de taart opstijven in de koelkast.