Terug naar blog overzicht RSS

Nieuw merk - Armedangels

05 maart 2015 Het Duitse ArmedAngels is dit voorjaar nieuw in onze collectie. In deze blogpost ga ik in gesprek met Koen Heebink, vertegenwoordiger van Armedangels in Nederland.

Hoe lang bestaat Armedangels?

"Armed Angels is begonnen in 2007 als een studieproject van de oprichters. Zij wilden weten wat er achter de schermen gebeurde in de kledingindustrie en besloten dat het anders moest. Het merk begon met 6 t-shirts en ligt inmiddels bij 500 retailers in verschillende landen." 

Waar staat Armedangels voor?

"Armedangels staat voor duurzaam en eerlijk. De slogan die dit voorjaar wordt gebruikt in de campagnes is 'Made by Humans'. Hiermee wordt afstand genomen van de onmenselijke arbeidsomstandigheden waar je vaak over hoort als het gaat over de kledingindustrie. Armedangels wil kleding aanbieden voor een eerlijke prijs. Dit betekent ook dat iedereen een normaal inkomen verdient, van de katoenplukkers tot de ontwerpers in Europa. Daarnaast is alle kleding organic."

Kun je iets meer vertellen over het organic aspect?

"Alle t-shirts en sweaters worden bij Armedangels gemaakt van biologisch katoen. Bij het verbouwen van biologisch katoen wordt, in tegenstelling tot andere katoen, minder water en minder pesticiden gebruikt. Dit heeft een positieve invloed op het milieu. Daarnaast is biologisch katoen niet genetisch gemanipuleerd en wordt het bewerkt op een milieuvriendelijke manier waarbij zo min mogelijk chemicaliƫn gebruikt worden."

Waarin onderscheid Armedangels zich nog meer?

"Armedangels zet zich in voor duurzame en eerlijke mode, maar is daarnaast ook een modegeorriĆ«nteerd bedrijf. We maken graag mooie producten en het eerlijke en duurzame aspect zou hierbij eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn." 

"Voor ons merk richten we ons niet op een specifieke vrouw, maar spreken we juist een hele brede doelgroep aan."

 

Armedangels hangt vanaf dit voorjaar bij ons in de winkels. De collectie bestaat uit t-shirts en tops in zachte biokatoen met frisse kleuren en (tropische) prints.