Terug naar blog overzicht RSS

Nieuw - The Spotted Table

22 april 2015 The Spotted Table is nieuw bij Modehuis Blok in Amsterdam Buitenveldert. Op deze tafel vind je de leukste items, van accessoires voor in huis tot persoonlijke verzorgingsproducten en van handgemaakte armbandjes tot boeken. In dit blog laat ik je een kleine greep zien uit het assortiment van the Spotted Table!

Teatox

Het Duitse Teatox gaat uit van het principe dat lichaam, geest en ziel in harmonie moeten zijn om je optimaal te kunnen voelen. Om dit te bewerkstelligen maken zij gebruik van eeuwenoude wijsheid over thee uit verschillende (oosterse) culturen. Het resultaat is een heerlijk assortiment van theeën met reinigende (detox)werking in mooie verpakkingen. 

Papervase - Pepe Heykoop

De papervase is een papieren omhulsel die van een simpele fles een mooie vaas maakt. Het papier kun je op verschillende manieren omvouwen en indeuken waardoor je de vaas naar eigen inzicht vorm kunt geven. De papervase is tot stand gekomen als een samenwerking tussen ontwerper Pepe Heykoop en de organisatie Little Miracles. De papervases worden gemaakt in Mumbai door vrouwen die leven in grote armoede. Doel van het project is om deze vrouwen in zeven jaar naar een middenklasse inkomen te laten groeien. 

Urban Jungle

Het idee van de Urban Jungle is dat achter glas alles mooier wordt. Vanuit dit principe kun je de Urban Jungle voor veel toepassingen gebruiken: stop er bijvoorbeeld een kaars, plantje of een porseleinen voorwerp in. Het enige waar de Urban Jungle niet zo van houdt is water... Dus je kunt het beste vetplantjes of cactussen gebruiken. 

Claus Porto

Claus Porto is een portugese zeepfabrikant. Het merk vindt zijn oorsprong in 1887 toen zeep en parfum alleen nog toebehoorde aan de allerrijksten. De collectie bestaat uit minizeepjes, vloeibare handzeep, handcrème en geurkaarsen.

Hoffnungsträger

Boeddha, vrede, de Hamsa hand, voodoopoppen en vele andere iconen worden toegepast in de armband collectie van Hoffnungsträger. Geïnspireerd door haar vele reizen en haar fascinatie voor verschillende culturen ontwerpt Alexa Lutz deze handgemaakte sieraden. Gevuld met warmte, kleuren en de vreugde van het leven maakt zij gebruik van hoogwaardige materialen, zoals 925 sterling zilver, verguld zilver, geverfd zijde, zacht leer en de fijnste halfedelstenen. 

Hex Boxes

Deze opbergdoosjes worden gemaakt in Australië en hebben een simplistische uitstraling met een zeshoekige vorm. Ze zijn ideaal voor op de koffietafel, je bureau of ter decoratie. De onderkant van de doosjes zijn van bamboe en de dekseltjes zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. 

Knot & Bow

Een cadeautje krijgen is een feestje, maar een cadeautje geven is misschien nog wel leuker! En al helemaal wanneer het ingepakt is met het verpakkingsmateriaal van Knot & Bow! 

Books

Een boek is leuk om te krijgen en om te kopen! Op de Spotted Table vind je een leuke selectie boeken over mode, architectuur en cuisine. Ook is er de serie "38 hours"; reisgidsen met de beste tips wanneer je (voor het eerst) in een stad bent.