Terug naar blog overzicht RSS

Trend - jassen

29 september 2015 De zomer begint op zijn einde te lopen en de temperaturen dalen. Het wordt weer tijd voor winterjassen! Jassen, jacks en mantels spelen een belangrijke rol in de mode voor het komende najaar. Er verandert van alles: de vorm, de kwaliteit, maar ook de toepassing.

Dit najaar ziet u veel rond gesneden jassen en coats. Wij noemen dit in vakjargon “Egg Shape”. De nadruk ligt op wol, maar we zien ook harig en met een klassieke tweed twist.

Een andere trends die we waarnemen is de mannenjas, vertaald met een vrouwelijke touch. Vaak is dit een model dat lijkt op een blazer, maar dan uitgevoerd in een fijne warme wolkwaliteit.   

Een trend die we al een aantal seizoenen zien en die ook dit jaar blijft is de parka. Deze praktische, comfortabele jas blijft perfect voor de wisselvallige weersomstandigheden in de Nederlandse winter door de langere lengte, een fijne capuchon en een warme voering. 

Tenslotte zien we ook veel nepbontjasjes in allerlei verschillende modellen. Zo zijn er korte en langere modellen en ook een aantal jassen die aan twee kanten draagbaar zijn. 

Wat betreft het kleurgamma kan eigenlijk alles dit najaar:we zien pastel, camels en taupetonen,  maar we kunnen deze winter natuurlijk ook niet zonder zwart, marine en grijs.