Terug naar blog overzicht RSS

Trend - Jurken

22 september 2015 Jurken zijn heel belangrijk als het gaat om mode. Een jurkje is super vrouwelijk en doet het altijd goed op een feestje. Daarnaast worden jurkjes vaak zakelijk gedragen met een blazertje en pumps of juist casual met een paar sneakers. Kortom, je kunt er alle kanten mee uit! In dit blog laten we de belangrijkste jurkentrends aan je zien.

Wat betreft jurken zien we aan de ene kant femininiteit pur sang. Zo speelt de wikkeljurk zoals Diane von Furstenberg die heeft ge├»ntroduceerd nog steeds een belangrijke rol. Daarnaast zie we veel jurkjes die van onder wat meer uitlopen en daarmee heel vrouwelijk zijn, omdat ze een extra accent op de taille leggen. 

De tegenhanger van deze trend zijn hele rechte jurkjes. Deze vallen een beetje oversized en benadrukken de taille juist amper. Deze trend kun je wat stoerder dragen met een grof vest, dikke panty's en stoere sneaker of laars. Aansluitend bij deze trend zien we ook veel overhemdjurkjes. Bij deze trend speelt comfort een belangrijke rol: er wordt veel gebruik gemaakt van zachte materialen als jersey, sweat en cashmere, maar ook van nieuwe materialen als neopreen (surfpakstof). 

Ook nieuw dit seizoen is een langere lengte tot op de knie gecombineerd met een hoog gesloten hals. Deze trend is een beetje afgekeken van de kaftan.