Terug naar blog overzicht RSS

Trend - Knitwear

27 oktober 2015 Voor veel mensen staat de winter gelijk aan koud, nat en onbehaaglijk... Gelukkig zijn er fijne vesten, truien en cape's die dit seizoen een stuk draaglijker maken! We hebben de belangrijkste trends op het gebied van knitwear op een rijtje gezet.

Dit seizoen speelt het gevoel een belangrijke rol. Kleding moet prettig aanvoelen en lekker dragen. Zachte materialen als cashmere spelen hierbij een belangrijke rol. Naast cashmere wordt er ook gebruik gemaakt van andere fijne wolsoorten die heerlijk dragen en lekker zacht en warm zijn. En ook harig is een trend die deze winter niet mag ontbreken in je kast wanneer het gaat om knitwear. 

Daarnaast zien we veel variatie in textuur bij de breisels van dit seizoen, zoals kabels en bouclĂ©. Deze verschillende soorten breisels worden vaak door elkaar gebruikt als een soort patchwork. Daarnaast zien we ook folkloristische invloeden in truien en vesten in de vorm van patronen en borduursels. 

Veel breisels zijn lekker oversized, zowel vesten als truien. Dit is heerlijk om in weg te kruipen en combineert perfect met een skinny jeans of een vrouwelijk jurkje. 

Tenslotte mag dit seizoen de cape of omslagdoek zeker niet ontbreken in je garderobe. Sla hem lekker om wanneer het koud is, of draag hem over een blazer op een milde herfstdag.