Terug naar blog overzicht RSS

Trend - pantalons

15 september 2015 De afgelopen jaren is er weinig spannends gebeurd op broekengebied. De skinnyjeans had de overhand en er was voornamelijk variatie in printjes en kleur. Dit seizoen zien we wel degelijk een aantal nieuwe broekentrends. Zo wordt er wat gesleuteld aan de vorm en zien we de toepassing van andere materialen.

Een trend die komend voorjaar nog extremer doorzet, maar die we nu ook al zien is de bootcut, ofwel de wijd uitlopende broekspijp. Deze broek sluit aan over de bovenbenen en wordt vanaf de knie wijder. Dit model is super vrouwelijk en kleedt mooi af.

De sigarettenpijp en ook de skinny jeans blijven daarentegen een niet weg te denken fenomeen, hoewel hij dit seizoen iets anders vertaald wordt. Wat fijn is, is dat de broek weer wat hoger wordt in de taille, zowel voor het comfort als voor de look. 

Ook mag er dit seizoen weer een ceintuur worden gedragen. Dit is jarenlang uit de mode geweest, maar de ceintuur maakt dit najaar een ware comeback.

Een andere trend die we dit seizoen veel zien is de toepassing van (imitatie)leer in kledingstukken. Bij broeken zien we dit op verschillende manieren terug: zo zien we leren leggings en broeken, maar ook broeken waarbij imitatieleer gecombineerd wordt met tricot of denim. 

Wat betreft jeanswassingen is alles mogelijk het komende seizoen. Aan de ene kant zien we veel used denim. Deze jeans met gaten en scheuren zagen we het afgelopen voorjaar al veel in het modebeeld. Aan de andere kant zien we ook nettere, cleane jeans, die nagenoeg ongebleekt zijn.