Terug naar blog overzicht RSS

Trend - Relaxed Skinny

03 februari 2015 Als er één kledingstuk niet uit het modebeeld weg te denken is, dan is het de jeans. Tegenwoordig is de jeans in veel gevallen zelfs geaccepteerd op de werkvloer of tijdens het uitgaan.

Sinds het bestaan van de jeans hebben verschillende modellen, wassingen en trends de revue gepasseerd. De laatste jaren is er eigenlijk één trend die overheerst en dat is de skinnyjeans. Voor liefhebbers van deze strakke spijkerbroeken is er goed nieuws, want de skinnyjeans blijft nog wel even. Maar ook de mensen die weer eens iets anders willen kunnen die voorjaar hun hart ophalen: de relaxed skinny begint aan zijn opmars!

De relaxed skinny is iets hoger in de taille, een beetje baggy op de heupen en bovenbenen en skinny op de onderbenen. Het model wordt iets korter gedragen; bij voorkeur met een omslag en blote enkels. Zolang te temperaturen deze blote enkels niet toestaan, zijn hoge sneakers een goed alternatief. 

Modellen die gebaseerd zijn op de relaxed skinny zijn onder andere de 'Relaxed Skinny' van 7 For All Mankind en 'the Ex-boyfriend' van AG Jeans

Relaxed Skinny van 7 For All Mankind                                                Relaxed Skinny van 7 For All Mankind