Terug naar blog overzicht RSS

Trend - Shirts

03 november 2015 Voor heren is het shirt of overhemd een essentieel item in de garderobe, omdat je er veel kanten mee op kunt. Zo draag je een gekleed overhemd onder een zakelijk pak, een shirt met printje op een casual borrel en een denimshirt op een nonchalante zondag.

Prints

Dit najaar zien we een aantal nieuwe trends op het gebied van overhemden. De shirts worden dit seizoen minder monotoon. Als tegenhanger van de bekende ruitjes en streepjes zien we uitbundigere prints. 

Aan de ene kant zien we grafische prints zoals stipjes. Ook herhaling speelt een belangrijke rol. Dit geldt voor klassiekere prints zoals bloemetjes en paisleyprints, maar ook voor verrassende prints als koffiekopjes. 

Daarnaast zien we ook prints die ge├»nspireerd zijn door de natuur. Hierop treffen we (foto)prints aan van bijvoorbeeld berglandschappen of vogels. Ook abstractere prints als (herfst)blaadjes komen voor. 

Pasvorm en model

Wat betreft de kraag kun je dit seizoen verschillende kanten op. De mode loopt uiteen van (bijna) geheel weggesneden kraagjes tot gemiddeld hoge kragen en button down. 

Ook wat betreft de pasvorm kun je veel kanten op, hoewel de tendens overwegend aangesloten is.