Terug naar blog overzicht RSS

Welke trends hopen we in 2017 terug te zien?

03 januari 2017 2017 is net begonnen en we hopen natuurlijk dat het opnieuw een mooi modejaar wordt. In dit blog lees je de 10 modetrends waar we graag nog even van genieten in het nieuwe jaar.

1. Flare of bootcutjeans

Na jaren van skinnyjeans is het eindelijk tijd voor verandering. De flare- en de bootcutjeans doen opnieuw hun intrede. In de afgelopen jaren zagen we wel vaker kleine oplevingen van deze jeanstrends, maar vaak waren die er maar tijdelijk en op kleine schaal... Dit jaar lijkt de trend echt door te zetten en daar zijn we blij mee!

2. Denim

We blijven nog even in de jeanssferen, want we zien niet alleen denim in broeken... Maar ook denimblouses, denimjurken en denimrokken! 

3. Logo shirts en sweaters

De sweater is niet meer alleen voor thuis en naar de sportschool. Gecombineerd met een fijn wit kraagje of een nette blazer kun je er veel meer kanten mee uit en kan hij zelfs voor (semi-)formeel door. Logo's mogen hierbij zeker niet ontbreken!

4. Kraagjes

Het kraagje was voor lange tijd verdwenen uit het modebeeld en behoorde enkel toe aan kakkers. Maar het (witte) kraagje is sinds afgelopen seizoen weer helemaal terug en we zien hem voor jong en oud. Draag een mooie witte katoenen blouse of combineer het kraagje met een stoere sweater. Wat ook terug is van weggeweest is het bedriegertje: een los kraagje die je onder een trui kunt dragen, zonder een complete blouse aan te trekken.

5. Ruiten

Ruitjes zijn weer helemaal in! Je ziet weer klassieke tweedstoffen voor blazers en rokken, maar ook stoere flanellen houthakkersblouses.

6. Bruin

Ook de kleur bruin is terug van weggeweest. Jarenlang waren er geen bruine broek of trui te vinden... Maar sinds dit seizoen is het weer volop verkrijgbaar! Bruin wordt aan de ene kant gecombineerd met warme herfsttinten als oranje en terra, maar gaat ook prima samen met bijvoorbeeld donkerblauw en grijs. 

7. Pakken voor dames

Dames mogen weer in pak! Fijn voor alle dames die eens wat anders aan willen naar kantoor dan een rok... Ook voor vrouwen zijn er tegenwoordig weer pakken te krijgen. Maar een vrouwenpak is niet alleen voor kantoor: gecombineerd met stoere sneakers of laarzen is een pak ook geschikt voor casual. 

8. Colltrui

De coltrui was er eigenlijk altijd al wel... Maar dit jaar is het meer dan alleen een praktisch en warm kledingstuk. De coltrui is nu ook een fashionstatement. Jurken en truien zijn vaak voorzien van een lekkere warme col, maar je kunt de coltrui ook combineren als laagje onder een jurk of trui. 

9. Metallic

Wat ons betreft wordt 2017 een glansrijk jaar. We zien veel metallic en glanzende stoffen.

10. Alpaca's

In 2016 raakten we in de ban van de alpaca. Deze super knuffelbare dieren geven hele zachte wol die heerlijk draagt en lekker warm is. We zagen alpacawol in truien en vesten, wollen mantels en als sjaal. Wat ons betreft is de alpaca een blijvertje en we zien hem graag terug in het nieuwe jaar!