K.O.I.

Over K.O.I.

K.O.I. is een afkorting van Kings of Indigo, maar slaat ook op de Japanse koi vis. Deze vis is intelligent en heeft sterk de neiging om tegen de stroom in te zwemmen; iets wat K.O.I Jeans ook doet. K.O.I. Jeans is een Nederlandse jeansmerk dat kwaliteitsdenim maakt vanuit de Amerikaanse traditie en met Japans oog voor detail.
K.O.I. onderscheidt zich door zijn duurzame manier van produceren; er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en de arbeidsomstandigheden van de mensen die de broeken maken.

duurzaamheid

Dit is een jeansmerk dat gebruik maakt van biologisch katoen en gerecyclede materialen. K.O.I. vermeldt in elke jeans wat het aandeel duurzame materialen is.
Het merk is GOTS-gecertificeerd voor biologisch katoen. Daarnaast wordt alles geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden, is de productie grotendeels in Europa en wordt minder dan de helft water gebruikt ten opzichte van een traditionele jeans. Ze verzamelen oude jeans in en hergebruiken deze én zijn lid van de Fair Wear Foundation. Deze onafhankelijke organisatie controleert de productie aan de hand van 8 internationaal afgesproken normen.