Geert Röling

Inkoper herenafdeling en verkoper in Amsterdam-Buitenveldert en Uithoorn.

Hoe lang werk je al bij Modehuis Blok?

Vanaf het moment dat ik klusjes kon doen, hielp ik mee in de winkel. Dit komt omdat mijn vader (inmiddels gepensioneerd) en mijn oom en tante werkzaam zijn binnen het bedrijf. Ik heb veel verschillende dingen gedaan, maar vooral in de verkoop gestaan op zaterdagen en tijdens de uitverkoop.

Tijdens mijn opleidingen heb ik ervaring opgedaan bij andere bedrijven, zoals wehkamp.nl in Zwolle, van Tilburg Mode in Nistelrode en bij Blijdesteijn Mode in Tiel. 

Sinds augustus 2012 ben ik vast in dienst van Modehuis Blok. Ik ben assistent-inkoper en samen met de hoofdinkoper verantwoordelijk voor de inkoop op de herenafdeling. Maar natuurlijk speelt ook verkoop een grote rol binnen mijn baan. Over het algemeen ben ik te vinden in de winkel in Amsterdam – Buitenveldert.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Ik vind het erg leuk om klanten te adviseren bij de aankoop van hun kleding. Juist op de herenafdeling is het belangrijk om direct artikelen te pakken die qua maat, pasvorm en uitstraling passen bij de klant.

Verder is het heel belangrijk dat de routing in de winkel klopt. Vooral in Amsterdam – Buitenveldert komen er regelmatig klanten in de winkel die nog niet bekend zijn met onze winkel(formule). Het is dan van groot belang dat de eerste indruk van de winkel en de collectie klopt, zodat de kans groter is dat een klant zich thuis voelt en vindt wat hij zoekt. 

Wat is je favoriete outfit?

Ik draag doordeweeks graag jasjes van Cavallaro. Dit combineer ik met een overhemd van Cavallaro of Circle of Gentlemen en een katoenen broek van Scotch & Soda. Op zaterdag zie ik er graag wat netter uit en dan draag ik een pak van CG (de jongere lijn van Carl Gross) of een maatpak!