Binnen twee werkdagen verzonden

  Veilig betalen met iDeal

  Gratis verzending boven de € 75,-

Expositie bij Blok

Modehuis BLOK exposeert in Uithoorn werk uit privécollecties

Schilderijen van Matthijs Röling en Robert Vorstman zijn vanaf vrijdag 1 november tot en met zaterdag 23 te zien bij Modehuis Blok, Amstelplein in Uithoorn.

Style has no age: al drie generaties runt de familie Blok het gelijknamige modehuis in Uithoorn. Vol enthousiasme en passie; met kunst als belangrijke inspiratiebron. Speciaal voor onze klanten organiseren we in november een expositie van onze favoriete kunstenaars Matthijs Röling en Robert Vorstman. Werken die ook u zullen inspireren door hun kleur en dynamiek. Als blijvende herinnering ontvangt iedere bezoeker een reproductie naar keuze.

Matthijs wordt gerekend tot de grootste figuratieve kunstschilders in Nederland. In het werk van Robert zien we eenzelfde soort speelsheid en kleurgebruik. Beide brengen ze met een plakkaat van verf een gevoel van poëzie en intimiteit over. Het resultaat is kunst die iets met je doet. Die het oog streelt. Net als onze modemerken…

Matthijs Röling

Het werk van Matthijs Röling (Oostkapelle, 1943) zit vol symboliek en verwijzingen naar een fantasiewereld of ver verleden. In zijn portretten en figuurstudies toont hij de mens in al zijn facetten en voor zijn stillevens gebruikt hij de stofuitdrukking, lichtinval en kleur als uitgangspunten. Het Drents Museum organiseerde dit jaar de overzichtstentoonstelling  In dank aanvaard: Matthijs Röling. Bij onze expositie tonen we de schilderijen uit de collectie van Cees Röling, zoon van Anna Röling-Blok die in 1938 startte met Modehuis Blok. Een uitgelezen kans om nooit eerder tentoongestelde werken te zien!

Robert Vorstman

Met een losse, impressionistische toets legt Robert Vorstman (Amsterdam, 1975) alledaagse taferelen en ontmoetingen vast. Zo brengt hij op een zeer directe manier zijn enthousiasme voor een onderwerp over. Dit door met minimale middelen de kleuren en het licht zo te schikken dat het lijkt of de schilderingen tot leven komen. Veel van de schilderijen zijn schetsmatig. Hierbij blijven delen van de ondergrond, al dan niet voorzien van een monochrome kleur, onbeschilderd. Zo wordt de blik van de toeschouwer als vanzelf naar het belangrijkste onderdeel van het schilderij getrokken.

ZIE HIER HET INKIJKEXEMPLAAR

https://www.youtube.com/watch?v=heLpuna31h4