Binnen twee werkdagen verzonden

  Veilig betalen met iDeal

  Gratis verzending boven de € 75,-

Textielcollectie van het Rijksmuseum

Leer alles over de mode van de jaren ’30 van de 20e eeuw

In samenwerking met bibliotheek Amstelland organiseert Modehuis Blok een boeiende lezing op dinsdag 19 november van 20.15 tot 22.00 uur in Modehuis Blok te Uithoorn. Suzan Meijer vertelt over de modecollectie van het Rijksmuseum en over de restauratie van textiel. Als hoofd van de restauratieafdeling weet zij alles over de mode van de jaren ’30 van de 20e eeuw.

Het Rijksmuseum heeft een mode collectie van meer dan 10.000 voorwerpen waaronder kostbare japonnen en kostuums van de 17e t/m de 20e eeuw. Suzan gaat op deze avond in op de stukken uit het begin van de 20e eeuw en vertelt over de zorg die deze stukken nodig hebben om behouden te blijven. Een boeiend verhaal voor diegenen die interesse hebben in het verhaal achter deze kledingstukken en de dragers ervan.

Na de pauze zal Mila Ernst, projectleider bij Modemuze, het verhaal van Suzan Meijer verbinden met de geschiedenis van onze winkel die aan het begin van de 20e eeuw werd opgericht. Mila interviewt de kinderen van oprichtster Anna Röling-Blok over de geschiedenis van de winkel in relatie tot de ontwikkeling van de mode.

Kaarten voor deze lezing zijn vanaf 1 november verkrijgbaar bij de kassa van Modehuis Blok in Uithoorn.