Binnen twee werkdagen verzonden

  Veilig betalen met iDeal

  Gratis verzending boven de € 75,-

Duurzaamheidstips

 

 

in de buitenlucht

De meest duurzame tip is om je kleding simpelweg langer mooi te houden. Dit doe je door je kleding niet onnodig vaak te wassen. Hang die jurk die je aan had naar een feestje even buiten. Soms is dat al meer dan voldoende om er een dag langer mee te doen.

Toch een vlekje?

Als kleding toch echt een wasje kan gebruiken, doe je dit uiteraard aan de hand van onze was tips. Met deze was tips blijft je kleding ook langer mooi. En ja, écht bijna alle vlekken zijn te verwijderen. Soms met wat grof geschut. Lees onze vlekkengids voor tips.

Lees meer

duurzaam drogen

Na het wassen, wordt kleding vaak in de droger gedaan. Veel beter is om je items op te rollen in een handdoek, terug in model te brengen en vervolgens liggend te laten drogen. Dit is beter voor je kleding én het scheelt een boel energie. Wist je dat je maar liefst 2,4 kg CO2 uitstoot als je een wasje op 40 graden draait én droogt in een droger? Het is ‘slechts’ 0,7 kg als je na het wassen je kleding te drogen hangt. Gebruik de droger dus zo min mogelijk.

een tweede kans

Is je kledingstuk te groot, te klein of niet meer je smaak? Geef het aan je beste vriendin voor een tweede leven; haar past het misschien perfect. Zij is er reuzeblij mee en jij hebt je karma punten weer verdiend. Natuurlijk kun je je kleding ook verkopen via een tweedehandswinkel of internet en koop jij er weer een nieuw kledingstuk voor terug. Win-win dus.