Binnen twee werkdagen verzonden

  Veilig betalen met iDeal

  Gratis verzending boven de € 75,-

Onze wastips

voor alle stoffen in uw garderobe

Katoen

Drukke dag? Draag een katoenen shirtje. Katoen houdt geen warmte vast en ademt. Het is sterk en slijtvast en bovendien absorbeert het vocht. Let wel op bij drogen en wassen, het kreukt en krimpt!

Was advies

Gebruik voor katoen de eerste paar wasbeurten een anti-doorloop-doekje om te voorkomen dat je kleuren doorlopen. Gebruik weinig vloeibaar wasmiddel, zet de machine op maximaal 40 °C en voeg altijd 1 dl natuurazijn toe.

Wol

Wol, wie draagt het niet in de koude wintermaanden!? Wat een heerlijke (en natuurlijke!) stof. Het kreukt niet, ventileert en houdt je lekker warm. Hoe zachter de wol, hoe gevoeliger het is voor krimpen en pillen. Opletten dus!

Was advies

Gebruik een speciaal wolwasmiddel plus 1 dl natuurazijn. Gebruik ruim water van maximaal 30°C. Wrijf of wring niet. Spoel je kleding altijd uit met lauw water. Kijk goed in je wasbakje of er geen restanten van een ander wasmiddel zijn achtergebleven. Selecteer een wol programma op maximaal 30°C. Wol mag alleen kort, ca. 1 minuut, worden gecentrifugeerd op een laag toerental (400). Rol je kleding in een handdoek en laat het uitgerold liggend drogen.

Linnen

Op een terras ergens in Frankrijk. Linnen draagt heerlijk bij hogere temperaturen. De stof absorbeert vocht, houdt geen warmte vast en lucht lekker door.

Was advies

Linnen kreukt en krimpt. Was de eerste paar wasbeurten daarom altijd op de hand of apart in de machine op maximaal 30°C en gebruik een anti-doorloop-doekje. Breng je kledingstuk voordat je het laat drogen in model. Zo voorkom je nog eens extra kreukels. Of strijk je item wanneer het nog vochtig is.

Zijde

Koel in de zomer en warm in de winter? Zijde! Zijde is sterk en elastisch, maar trek het niet aan in de volle zon op een fietstochtje. De stof is gevoelig voor transpiratie en verkleurt in zonlicht.

Was advies

Zijde mag alleen met de hand gewassen worden. Gebruik een paar druppels speciaal zijdewasmiddel, 1 dl natuurazijn en gebruik een anti-doorloop-doekje. Was je kledingstuk uiterst zorgvuldig. Wring en wrijf niet! Spoel je item uit met lauw water en druk het water er zachtjes uit. Rol op in een handdoek en hang het te drogen. Strijken doe je binnenste buiten in vochtige toestand.

Half natuurlijke vezels

er zijn 4 soorten half natuurlijke vezels: viscose, cupro, modal en triacetaat. Deze vezels worden gemaakt van cellulose. Wat zeg je? Cellulose zijn kunstmatig vervaardigde vezels op basis van hout. Dan krijg je kleding die net zo comfortabel draagt als katoen, maar in natte toestand ook kwetsbaar is!

Was advies

was op maximaal 40°C en centrifugeer niet. Sla je item ook niet uit na het wassen. Het beste kun je je kleding in een handdoek rollen en weer uitgerold liggend laten drogen. Vaste viscose voelt aan als katoen en moet je altijd hangend laten drogen.

Synthetische vezels

Er zijn 3 soorten synthetische vezels: polyester, acryl en polyamide. De grondstoffen voor deze vezels worden gewonnen uit aardolie. Dit is een fossiele aardstof, dus zet jij je in voor een betere wereld, dan is dit misschien niet ‘helemaal jouw ding’. En blijft je jurk aan je synthetische panty hangen? Dat kan kloppen: elektrostatische lading is mogelijk. Tip: spuit je kleding (binnenste buiten) in met haarlak. Dit helpt tegen elektrostatische lading.

Was advies

De stof kan net zo goed met de hand als in de machine gewassen worden, maximale temperatuur 40°C. Rol het kledingstuk in een handdoek en hang het daarna weer uitgerold te drogen.